top of page

Pony Hellas 1983. Το ελληνικό αυτοκίνητο που έγραψε ιστορία

Το Pony Hellas είναι ένα αμάξι ελληνικής κατασκευής που κατασκευαζόταν στη Θεσσαλονίκη και το οποίο εξαγόταν σε 14 χώρες.

Το 1972 οι αδερφοί Κοντογούρη δημιουργούν τη Namco και σε συνεργασία με τη Citroen παρουσιάζουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως βάση τα μηχανικά μέρη του 2CV.  

Το Pony Hellas, είναι το πιο επιτυχημένο ελληνικό αυτοκίνητο στην ιστορία, με χαμηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης.

Εξωτερικά το Pony χαρακτηρίζονταν από απλές και απέριττες γραμμές.

Είχε την ικανότητα να κινείται τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης δρόμου με την ίδια άνεση.

Το Pony Hellas έγινε ο ιδανικός σύμμαχος για λάτρεις των εξορμήσεων στην εξοχή.

MGB GT 1968. Ένα από τα ομορφότερα οχήματα που σχεδίασε ο Pininfarina

Το αμάξι αυτό ήρθε κατευθείαν από την Αγγλία στη Σύρο. Ήταν ένα από τα 2 αυτοκίνητα που κυκλοφορούσε ο Νικόλαος Ρεθύμνης, ο οποίος ήταν μεγάλος ευεργέτης της Σύρου και του οποίου το άγαλμα βρίσκεται μπροστά από το κηπάκι του Αγίου Νικολάου.

 

Το MGB GT, ένα θρυλικό αυτοκίνητο που πρωτοεμφανίστηκε το 1962, αντιπροσωπεύει την απόλυτη κομψότητα και απόδοση. Με την χαρακτηριστική του γραμμή, το MGB GT προσελκύει τους λάτρεις της αυθεντικής βρετανικής κομψότητας και του σπορ αυτοκινήτου.

Ο κινητήρας του, μια πηγή δύναμης με απίστευτη απόδοση, κάνει αυτό το MG να ξεχωρίζει στους δρόμους. Το κλασικό σχεδιασμό του σώματος, με τις αρμονικές καμπύλες και τα σφιχτά προφίλ, τον καθιστούν αναγνωρίσιμο αμέσως. ​

Με την άριστη χειροποίητη κατασκευή και την αίσθηση της ποιότητας σε κάθε λεπτομέρεια, το MGB GT εκπροσωπεί την κληρονομιά της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Κάθε φορά που κλείνεις την πόρτα του, ανοίγεις τον δρόμο για ένα ταξίδι στην παράδοση και την απόλυτη οδηγική εμπειρία, κάνοντας κάθε βόλτα μια αξέχαστη περιπέτεια στον χρόνο και το στυλ.

Enfield 8000 1973. Το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που κατασκευάστηκε στη Σύρο

Το Enfield 8000, ένα ιδιαίτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 1970, αντιπροσωπεύει την πρωτοποριακή εποχή της ηλεκτροκίνησης. Με μια πρωτοφανή εμφάνιση που αντανακλά την αισθητική της δεκαετίας του '70, το Enfield 8000 ξεχωρίζει στον κόσμο των αυτοκινήτων.

Πίσω από τη χαρακτηριστική εξωτερική εμφάνιση, το Enfield 8000 κρύβει μια προηγμένη ηλεκτρική τεχνολογία για την εποχή του. Με εντυπωσιακή αυτονομία και αξιοπιστία, αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο προκάλεσε θαυμασμό και ενθουσιασμό.

Οι οδηγοί του Enfield 8000 απολάμβαναν μια ήρεμη, αθόρυβη οδηγική εμπειρία, χωρίς εκπομπές καυσαερίων. Το μοναδικό στιλ και η φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του έκαναν το Enfield 8000 ένα εμπνευσμένο και εξαιρετικό αυτοκίνητο για την εποχή του, αντικατοπτρίζοντας το μέλλον που έρχεται με την ηλεκτροκίνηση.

Mercedes – Benz E200 1969. Μοναδική κομψότητα και οδηγική ασφάλεια

Το Mercedes-Benz Ε200, που παρήχθηκε από το 1968 έως το 1976, αντιπροσωπεύει την υψηλή ποιότητα, την αξιοπιστία και την κομψότητα που αναμένεται από την εμβληματική γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Οι γραμμές του ήταν κομψές και κλασικές, αντικατοπτρίζοντας την αισθητική της εποχής του.

Εξοπλισμένο με αξιόπιστους κινητήρες και προηγμένα συστήματα υποστήριξης, το E200 πρόσφερε μια ομαλή και άνετη οδηγική εμπειρία. Με την ευρύχωρη εσωτερικότητα και την πολυτελή καμπίνα, πρόσφερε αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης σε κάθε επιβάτη.

Τα E200 έγιναν γρήγορα δημοφιλή λόγω της αξιοπιστίας τους, μερικά από αυτά να παραμένουν σήμερα σε άριστη κατάσταση ως συλλεκτικά αυτοκίνητα. Αυτό το μοντέλο αποτελεί απόδειξη της μακροχρόνιας δέσμευσης της Mercedes-Benz στην ποιότητα και στην καινοτομία, κάτι που την καθιστά έναν από τους ηγέτες στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ford Mustang 1981. Το πιο διάσημο σπορ αμάξι της Αμερικής

Ανήκε στον Συριανό Βιομήχανο Αλέξανδρο Κωνσταντινόπουλο που έζησε όλη την ζωή του στην Σύρο.

 

Το κόκκινο Ford Mustang Cabrio του 1981 αντιπροσωπεύει τον ορισμό της αμερικανικής σπορ κομψότητας. Με την ξεχωριστή του σχεδίαση και την απίστευτη δύναμη, αυτό το αυτοκίνητο αποτελεί ένα εικονικό κομμάτι της αυτοκινητικής ιστορίας.

Ο κινητήρας V8 αναδεικνύει την επιτάχυνση και την αίσθηση της ελευθερίας καθώς οδηγείς με την οροφή ανοιχτή. Η χαρακτηριστική φόρμα του Mustang, με τα κυματιστά φώτα και τον κορμό που αποπνέει δύναμη, προσελκύει τα βλέμματα και αναστατώνει τις καρδιές.

Το εσωτερικό του, επενδυμένο με ποιοτικά υλικά, προσφέρει άνετη καμπίνα με ρετρό αισθητική. Καθίσματα που αγκαλιάζουν τον οδηγό και τον επιβάτη, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα απόλαυσης κάθε βόλτας. Αυτό το Mustang δεν είναι απλά ένα αυτοκίνητο, είναι μια εμπειρία, ένα ταξίδι στην αίσθηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, σηματοδοτώντας την αιώνια αγάπη για την οδήγηση και την αυτοκινητική πάθηση.

Austin Cambridge 1965.  Αγγλική φινέτσα

Το Austin Cambridge ανήκε στην οικογένεια Δούνια, όπου ασχολούνταν με την Κλωστοϋφαντουργία της Ερμούπολης.

Αποτελεί το παλιότερο όχημα της συλλογής μας.

 

Το Austin Cambridge είναι ένα αυτοκίνητο μεσαίου μεγέθους, με στυλ αμαξώματος Pininfarina.

Με κινητήρα στα 1622cc, ο οποίος ενίσχυε την ισχύ και την ροπή, με την συνολική ταχύτητα να ανυψώνεται ανάλογα. 

Ένα νέο στιλ προσόψεων, με προσομοιωμένο φινίρισμα σε κόκκους ξύλου και δερμάτινα καθίσματα.

Χαρακτηριστικό του είναι ο λεβιές των ταχυτήτων που βρίσκεται στο τιμόνι και το ενιαίο σαλόνι, για να επιτρέπεται η μεταφορά ενός κεντρικού επιβάτη.

Κατασκευάστηκε στην Αγγλία το 1961 και παρέμεινε στην παραγωγή για 7 χρόνια.

bottom of page